Kasze w naszej diecie zdecydowanie sprawdzają się jesienią. Doskonale ogrzewają organizm i dodają energii. Jesień to tez pora, kiedy bardzo chętnie jemy grzyby, Dlatego dziś zaproponujemy danie, które nie tylko jest proste w przygotowaniu, ale zdecydowanie zaskoczy smakiem. Kaszotto grzybowo truflowe z tego przepisu smakuje wybornie, jednak najlepsze jest to, że możecie je modyfikować w absolutnie dowolny sposób. Zamiast boczniaków można użyć kurek lub borowików. Doskonałe będą tez suszone. Kaszy użyj takiej, jaką lubisz najbardziej. Z łatwością kaszotto zamienisz na risotto- po najlepszy ryz kliknij tutaj.
Kaszotto grzybowo truflowe
Składniki:
– 100g kaszy pęczak
– 100g cebuli
– 125g boczniaków
– 100g pieczarek
– 1/2 słoiczka pasty truflowej
– 1 ząbek czosnku
– 200ml bulionu grzybowego
– pół pęczka natki pietruszki
– pół pęczka świeżej kolendry
– chilli
– sól, pieprz do smaku
Przygotowanie
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu w bulionie grzybowym.
Grzyby z czosnkiem, cebulą, chilii podsmażamy na patelni, dodajemy
pastę truflową i mieszamy do połączenia składników. Doprawiamy całość
patelni według własnych walorów smakowych, siekamy świeżą kolendrę
oraz natkę pietruszki, dorzucamy na końcu posiekaną zieleninę, mieszamy z kaszą i podajemy.