Ryz

Wyświetlanie jednego wyniku

Proste danie, prosty skład – najważniejszy jest ryz!

Ryz Arborio to podstawa

Aby przygotować perfekcyjne risotto musimy mieć przede wszystkim dobry ryż. Pozostałe dodatki to już sprawa drugorzędna. Choć pamiętajmy że ostatecznie danie końcowe zależy od jakości każdego z jego składników. Najpopularniejszym gatunkiem ryżu do przygotowania risotto jest oczywiście Arborio awaryjnie można go zastąpić Carnaroli.

Dodatki smakowe

Ten element to już tylko i wyłącznie nasza fantazja. Warzywa, mięso, owoce morza, grzyby. Takie rarytasy jak szafran czy trufle (idealnie pasuje tu masło truflowe znajdziecie je w zakładce “produkty z truflami”) to wszystko idealnie komponuje się z ryżem! No i oczywiście dobry bulion na którym przygotujemy nasze risotto.

Włoski ryż to nie tylko risotto

W ofercie znajdują się również ryże dedykowane do sałatek, ciepłych oraz zimnych przystawek. Ryże pełnoziarniste oraz czarne do typowych włoskich potraw.

KusKus, jęczmień, soczewica, ciecierzyca

Znajdziecie tu również ostatnio bardzo popularne miksy zbożowe skomponowane z wielu różnych ziaren oraz bardzo popularną we Włoszech soczewicę i ciecierzycę.

Translate »