Włoskie przekąski

Wyświetlanie wszystkich 3 wyników

Włoskie przekąski od razu kojarzą się z paluszkami grissini czy bruschetta. Pewnie dlatego że praktycznie w całych Włoszech jako starter w lokalach podają właśnie paluszki grissini.

Bruschetta

Grzanki z pieczywa włoskiego zazwyczaj z dodatkiem pomidorów i świeżej bazylii. Mulino Bianco i Morato to najpopularniejsze marki pod którymi znajdziemy pieczywo do buschety.

Paluszki grissini

Grube czy cienkie? To zależy do czego je podajemy. Najlepsze są takie wypieczone przed chwilą, ale kiedy nie mamy takiej możliwości na ratunek przychodzi nam marka Mulino Bianco z całą serią paluszków grissini. W zależności od tego do czego je podajemy możemy użyć cienkich solonych lub grubych bez kryształków soli.

Krakersy

Naturalne, pełnoziarniste i smakowe. Podobnie jak z grissini w zależności od tego do czego będziemy je stosować. Naturalne doskonale nadają się do różnego rodzaju past z oliwek i karczochów. Smakowe same w sobie są fajną przekąską w ciągu dnia.

Włoskie przekąski to raczej proste kompozycje nie wymagające zbyt wielu nakładów pracy